Site icon mulahusicjasmin.com

Konaković su tri žene otkazale poslušnost, ali ministar Vranić je pokazao da je kukavica, baš kao i u ratu!

U septembru 2019. godine ministrica obrazovanja, nauke i mladih KS Zineta Bogunić je na skupštinskoj govornici dala ostavku.Bogunić je rekla da je to ponajviše zbog odnosa Konakovića prema njoj i što nije bila u mogućnosti obnašati dužnost u skladu sa Ustavom i zakonima. Izdvojila je pitanje informatičke platforme osnovna.ba. „Konakovićje dovodio dvojicu prijatelja da mi pokažu kako funkcionira ta platforma i insistirao da se što prije kupi. Međutim, u konsultaciji sa informatičkim ekspertima, odustala sam od te kupovine. Eksperti su naglasili da je ta opcija preskupa, pola miliona maraka, jer na Google for education ima besplatnih platformi“, izjavila je Bogunić. Razlike između Bogunić i Konakovića su produbili njegovi zahtjevi da za savjetnika ministrice bude imenovan osnivač “Zukorlićevog univerziteta iz Novog Pazara”.

U aprilu 2021. godine ostavku daje i ministrica pravde KS Lejla Brčić. Obrazložila je to privatnim razlozima. Ipak, u aprilu 2022. postaje članom Upravnog odbora KCUS-a (delegirao je KS/Trojka) što pokazuje da su posrijedi drugi razlozi. I ona je bila pod strašnim pritiskom. Doduše, u istoriji Kantona Sarajevo nije bilo lošije ministrice, mnogo njenih zakona i akata je oborio Ustavni sud FBiH.

I ministrica za visoko obrazovanje, nauku i mlade KS Melika Husić-Mehmedović u julu 2021. daje ostavku zbog Nacrta zakona o visokom obrazovanju. Većina je požurivala, forsirala, a kasnije i maltretirala pa je digla ruke od amatera iako je i sama bila kao i oni.

Podijeli ovo:
Exit mobile version